Forside
 
Om
 
«
»
BPN-indgang.banner.jpg

Verdensnyhed fra Dannozzle!

 

Det er både en personlig og en professionel drøm, der er gået i opfyldelse for Jan Eriksen, direktør af Dannozzle ApS, da verdens første klimasikrede havn nu findes i Strandby Havn.  

 

Dannozzle i Business Park Nord i Støvring er en virksomhed, som brænder for verden. De er meget optaget af klimaforandringer og de gener, der ofte følger hele samfundet. Faktisk brænder de så meget for sagen, at de gennem de sidste fem år har arbejdet utrætteligt på en hel skare af produkter, der skal bruges til sikring af fx havne rundt om i verden. 

 

En verdensnyhed

Netop Strandby Havn nord for Frederikshavn er nu verdens første havn til at være sikret med Dannozzles patenterede produkter, såkaldte klima- og kontraklapper, der sikrer, at regnvand effektivt kan ledes væk fra gader og stræder, og havvand samtidig ikke kontaminerer fx renseanlæg. 

 

Strandby Havn er nemlig også det eneste sted i verden, hvor Dannozzles egen innovation er installeret. Den såkaldte ’dobbeltklap’ er en verdensnyhed, som løser mange af de problemer, man tidligere har set ved sikring af denne art. Dobbeltklappen har nemlig en ’selvrensende’ mekanisme, der sørger for, at klappen virker efter hensigten, selv når enorme mængder sand dækker for det meste af klappen. 

 

– I stærkt stormvejr flytter sandet i havet sig utroligt hurtigt, lige ind imod havne og strande. Og det er netop dét, der er problemet, for så sander vandledningsrør til, og så kan de store mængder regnvand ikke komme væk fra byerne, med oversvømmelser til følge, forklarer Jan Eriksen, direktør og ingeniør i virksomheden. 

 

Allerede en succes

I Strandby Havn har naturens kræfter allerede prøvet dobbeltklappen af da en storm ramte området i starten af november, og områdets øvrige klapper, som er op til 3 år gamle, viste heller ikke tegn på nød. Én faktor, som gør Dannozzles klapper særlige er, at man ikke fremstiller dem af tungt metal, men det samme materiale, som de fleste vinger på moderne vindmøller laves af.

 

Miljøtekniker Peter Berg, Frederikshavn Forsyning A/S er meget tilfreds med virksomhedens særlige klapper, særligt fordi andre klapper ikke har kunnet modstå de enorme kræfter. 

 

– De her klapper kan klare styrkeforholdene. Da Bodil-stormen ramte i 2013 oplevede vi, at vores rustfri stålklapper krøllede sammen som sølvpapir. Dannozzles klapper holder, der er ikke en krølle at finde, siger han og fortsætter:

– Vi har også store forventninger til den nye dobbeltklap, og allerede nu ser den ud til at leve op til vores forhåbninger i forhold til styrkeforholdene i havnen. 

 

Samfundet sparer 

Jan Eriksen kalder klapperne for ’samfundsøkonomiske gaver’ fordi at vi nu kan klimasikre vores udsatte områder på en anden, mere simpel måde end hidtil, som er et stort potentiale for mange steder i Østerø-regionen. 

 

– Klapperne er en kæmpe gevinst for borgerne. Dét, der er dyrest for samfundet er alt det, der ligger under jorden – regnvandsledninger, kloaknet, renseanlæg og så videre. Vi kan simpelthen spare samfundet for milliarder af kroner med de her løsninger, siger Jan Eriksen. 

 

Iværksættere skal være vedholdne

Virksomheden er ikke kommet sovende til succesen, og det har absolut ikke været let. Jan Eriksen har drevet selvstændig virksomhed siden 2004, men den personlige og professionelle drøm er først gået helt i opfyldelse nu. Han tilskynder derfor også andre til at være vedholdne. 

 

– Man skal følge sine drømme, og få dem sat ud i livet. I det her projekt har jeg oplevet mange omveje og bump på vejen, men man er nødt til bare at blive ved med at arbejde på det, siger han og glæder sig over, at sin egen drøm om en klimasikret havn nu endelig er opnået, som beskytter huse, fabrikker, sommerhusområder og andre mod oversvømmelser, enten af regn- eller havvand.  

 

Rejsen fortsætter

Jan Eriksen håber at sikre flere områder indenfor de næste år. 

– Vi er stadig på en fantastisk rejse. Vi har nu fået Aalborg Universitet koblet på vores projekt med to professorer og en Ph.d.-studerende for at bringe projektet videre til næste trin, slutter Jan Eriksen. 

 

Dannozzle direktør Jan Eriksen ved den for nyligt monterede dobbeltklap i Strandby Havn. 

 

 

  

 

 

 

Den store dobbeltklap. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandby Havn med oversigt over Dannozzle produkter i brug på stedet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se mere om Dannozzle her 

 

Kontakt Business Park Nord

Business Park Nord A/S
Østre Allé 6
9530 Støvring

98 37 22 37
reception@businessparknord.dk


Tilmeld nyhedsbrev

Fornavn:
Efternavn:
E-mail:
Jeg vil:

Om Business Park Nord

Business Park Nord er et kontorfællesskab, som giver mindre virksomheder muligheden for en lang række erhvervs– og servicefaciliteter til en fornuftig pris.

Vi tilbyder lyse lokaler, fuldt udstyrede mødelokaler, receptionsservice, forplejning og en lang række andre services.
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.